Arcade kiest voor Baertplan

 

Arcade is een sterk groeiend IT consultancy bedrijf gevestigd in het mooie Brugge. De zaakvoerders van Arcade hechten veel belang aan de grondstof van hun bedrijf: hun medewerkers. Dat hun medewerkers zonder kopzorgen omtrent aansprakelijkheid naar hartelust IT projecten kunnen realiseren, is daarbij een evidentie. En dat ze met een mooi verloningspakket inclusief extralegale voordelen bij hen aan de slag zijn, al evenzeer. Baertplan zorgde voor deze oplossingen.

Een beetje achtergrond...

Arcade, met als drijvende krachten Kris D'Hoest en Olivier Laloo, biedt ondersteuning op IT vlak in 3 domeinen: Ten eerste helpen ze hun klanten met documenten beheer, informatie-uitwisseling & centralisatie van gegevens, in het vakjargon ook wel gekend onder ‘Document Management & Collaboration’. Ten tweede helpen ze bedrijven bij het implementeren van een ERP systeem, dat als doel heeft alle bedrijfsprocessen te optimaliseren in één software pakket. En ten derde zorgen ze ervoor dat klanten inzichten krijgen in hun data, door deze te visualiseren in overzichtelijke tabellen en overzichten (Business Intelligence). Er is duidelijk veel nood aan deze dienstverlening, getuige de sterke groei van Arcade. Om hun groei te blijven bestendigen, beseffen Kris en Olivier maar al te goed het grote belang van hun medewerkers. (Voor de IT lovers: er is momenteel een vacature!)  Een gezwind team dat met creatieve oplossingen naar de klant kan stappen, is namelijk wat Arcade kenmerkt. Dus besloten Kris en Olivier om met Baertplan aan tafel te zitten om op vlak van beroepsaansprakelijkheid de nodige dekkingen te voorzien, maar ook om  een hospitalisatie verzekering voor het team op te zetten.

Ontdek Arcade op hun website

 

Beroepsaansprakelijkheid

Zowel Kris, Olivier, alsook hun medewerkers (en bijgevolg ook de eindklanten van Arcade) zijn allen ingedekt tegen mogelijke beroepsfouten. In de IT sector kunnen die trouwens verstrekkende gevolgen hebben, net zoals bij een pak andere sectoren...  Denk maar aan advocaten, dokters, boekhouders, experten,  ingenieurs, (en ja, ook verzekeringsmakelaars :))... Geef je bijvoorbeeld advies bij complexe vraagstukken of bied je intellectuele diensten aan? Ondanks alle zorgvuldigheid, kan je bedrijf of jezelf aansprakelijk gesteld worden als klanten schade ondervinden door verkeerd advies of een foute berekening. De prijs van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is afhankelijk van de sector waarin je actief bent, en wordt berekend als een percentage van de omzet.

 

Hospitalisatieverzekering

Extralegale voordelen blijven in België in de lift zitten. Een hospitalisatieverzekering is daarbij zowel voor werkgevers als werknemers erg populair: 57% van de werknemers in België krijgt van zijn werkgever dergelijke verzekering. Hoe groter het bedrijf of de organisatie, hoe beter het systeem is ingeburgerd. Maar dus ook voor de kmo is een hospitalisatieverzekering zeker te overwegen, getuige hiervan de keuze van Kris en Olivier. Zij zien het als retentiemiddel in de 'war for talent', met het besef dat door de vele besparingen in de sociale zekerheid het belang ervan alleen maar toeneemt. Bovendien is een hospitalisatieverzekering interessanter dan een klassieke loonsverhoging omdat bij een loonsverhoging de werknemer grosso modo maar 50% netto overhoudt van wat bruto in opslag wordt voorzien. Er bestaan verschillende formules (individueel/collectief), volgens het aantal personeelsleden in je bedrijf, en met uitbreidingen los van een ziekenhuisopname of voor tandzorgen.

 

Op beide oren slapen...

Arcade wordt zoals elk bedrijf dagdagelijks blootgesteld aan een aantal risico's waarvan het beter is dat je er niet te veel aan denkt. En dat kan volgens ons... op voorwaarde dat deze risico's correct werden ingedekt en je op beide oren kan slapen. Geef gerust een seintje mocht dat momenteel niet het geval zijn!