BIVIT kiest voor Baertplan

 

Paul De Smet kiest voor Baertplan BIVIT

 

 

Als je op de E403 rijdt ter hoogte van het industrieterrein Moorsele/Gullegem, is het hoge gebouw met daarop de afbeelding van een varken, koe en kip je wellicht al opgevallen? Wel, hier huist BIVIT.

BIVIT is producent van premixen en mineralen voor varkens, rundvee, pluimvee, paarden en andere dieren. Zonder dus zelf voerproducent te zijn, leveren zij voedingssupplementen aan de voerproducent of rechtstreeks aan de veehouder.

BIVIT geeft ook wetenschappelijk en resultaatgericht voedingsadvies, wat de basis vormt voor een duurzaam succesverhaal bij hun klanten met gezondere dieren en daardoor een hoger rendement. Groeibevorderaars en hormonen zijn sowieso taboe bij BIVIT, integendeel, ze gebruiken enkel organische sporenelementen, zijn pionier in de verwerking van algen, enz.

Het bedrijf werd opgericht in 1989 en kende een sterke groei de voorbije jaren. Het BIVIT-team telt 24 medewerkers en produceert 12.000 ton per jaar. De CEO en eigenaar van BIVIT, Paul De Smet (op de foto), wordt dagdagelijks bijgestaan door general manager Marielies Maes. 

 

Ontdek BIVIT: website - facebook

 

In deze nieuwsbrief gaat onze aandacht naar 3 verzekeringen: de burgerlijke aansprakelijkheid van BIVIT, de brandverzekering, alsook de verzekering rechtsbijstand.

 

 

Burgerlijke aansprakelijkheid

Ondernemen betekent risico's nemen en dat brengt een ruime aansprakelijkheid met zich mee. Ook al heeft BIVIT de nodige expertise in huis, heeft het een FAVV-erkenning, een GMP + certificaat en de Duitse QS-standaard, toch is het mogelijk dat hun aansprakelijkheid in bepaalde omstandigheden in het gedrang komt. De producten van BIVIT vormen een cruciaal onderdeel in de veevoer. Als er maar 1 ingrediënt ontbreekt in een bepaalde premix, kan dit als direct gevolg hebben dat pakweg een stal varkens sneller een bepaalde ziekte ontwikkelt of een serieuze groeiachterstand krijgt. Als je daarbij nog eens weet dat de 12.000 ton premixen per jaar goed zijn voor een equivalent van 1,2 miljoen ton eindvoer, besef je hoe ver de aansprakelijkheid van BIVIT reikt.

BIVIT aansprakelijkheid Baertplan verzekeringen

 

 

Brandverzekering

In een bedrijf met de grootte van BIVIT speelt de interne preventieadviseur een belangrijke rol. Er worden jaarlijkse preventieplannen opgesteld en in samenspraak met de verzekeringsmaatschappij en Baertplan worden de risico's in kaart gebracht. Er worden ook verbetervoorstellen geformuleerd en opgevolgd, alles in het teken van een veilige werkomgeving.

BIVIT is niet enkel koploper in hun sector, ze zijn ook een duurzaam bedrijf wat energie betreft. Zo werden zonnepanelen en laadpalen onlangs toegevoegd aan deze brandpolis.

BIVIT gebouw brandverzekering Baertplan

 

Rechtsbijstand

BIVIT heeft een aparte rechtsbijstand bij een gespecialiseerde en onafhankelijke verzekeringsmaatschappij (in België zijn dat DAS of Euromex). Deze rechtsbijstand slaat zowel op de verzekering burgerlijke aansprakelijkheid én de brandverzekering. Dus eigenlijk werd bij deze verzekeringen het stukje 'rechtsbijstand' er uit genomen, en samen gebundeld in 1 aparte polis. Dit heeft verschillende voordelen: ruimere dekkingen, geen conflictsituaties met de gekoppelde maatschappij, gespecialiseerde juridische opvolging,...

 

Baertplan BIVIT aansprakelijkheidsverzekering

 

Meer info?

Interesse in premixen/mineralen voor dierenvoeding? Of misschien op zoek naar een fijne job? Contacteer BIVIT!

Wens je een makelaar die voor jou de ideale mix van verzekeringsoplossingen uitbalanceert? Geef ons een seintje!