First Care kiest voor Baertplan

 

Applaus voor de zorg

Een gevoel van respect is het eerste wat bij ons opkomt als we Caro en Thomas van First Care een belletje geven. Of ze in onze nieuwsbrief willen staan? Uiteraard! En wat foto's kunnen aanleveren? No problem. Nog geen minuut later zitten ze in onze inbox. De klantgerichtheid en supersnelle service is ingebakken in de bedrijfscultuur van First Care uit Ieper. De laatste maanden werd het hele team erg zwaar op de proef gesteld met een nooit geziene bezettingsgraad en draconische veiligheidsmaatregelen. Maar het is duidelijk dat de service centraal blijft staan, ook in uitzonderlijke tijden.
Applaus en respect dus.

Een beetje achtergrond...

Caro Travers en Thomas Ghys zijn de tweede generatie bij First Care. Caro's ouders, Luc en Daisy, bouwden hun zaak uit tot een toonaangevende speler in zieken- en zorgvervoer, begeleid vervoer met een verpleegkundige, intercampus- en huisartsenvervoer, vervoer van labostalen en hemodialyse alsook vervoer bij arbeidsongevallen. Met Caro en Thomas is de toekomst verzekerd, meer nog, het ambitieuze koppel kijkt samen met hun enthousiaste team van medewerkers naar nieuwe mogelijkheden en toepassingen, want de zorgsector noch de transportsector staan stil.

 

Ontdek de website van First Care

Verzekerd in het verkeer

Het wagenpark van First Care bestaat uit een 30 tal ziekenwagens, die op regelmatige basis vervangen worden door nieuwe voertuigen. Het spreekt voor zich dat deze voertuigen allemaal correct wettelijk verzekerd dienen te zijn in BA auto voor mogelijke schades bij verkeersongelukken. "Een accident is vlug gebeurd", zegt het spreekwoord, laat staan als pakweg 30 voertuigen 24/7 op baan zijn! Dergelijke vlootpolis vraagt een specifieke aanpak en opvolging, vanaf de inschrijving van nieuwe ziekenwagens, tot opvolging schadegevallen, vervanging van voertuigen, enz. Baertplan probeert dan ook het onderscheid te maken door de proactieve aanpak en bereikbaarheid.

 

Verzekerd als bestuurder

Mocht er zich een ongeluk voordoen bij de bestuurders, het telefoonsupportteam en de dispatchers, komt de verzekering arbeidsongevallen tussen. Dit is ook een wettelijk verplichte verzekering. Denken we maar aan een chauffeur die zijn/haar enkel omslaat bij het uitstappen of bijvoorbeeld zijn/haar bril valt op de grond bij het duwen van een rolstoel in de ziekenwagen. Hier zijn de na te leven veiligheidsvoorschriften (heel actueel nu) uiteraard superbelangrijk, wat niet wegneemt dat het gevaar dikwijls schuilt in een klein hoekje. De bestuurder is natuurlijk ook verzekerd voor lichamelijke schade bij een verkeersongeval. Opnieuw komt de arbeidsongevallen verzekering tussen. Als je geen professioneel vervoer organiseert zoals First Care, is het een bestuurdersverzekering die je dan beschermt. Dat is een verzekering die we iedereen (zowel particulier als onderneming) aanraden. Want wist je dat je lichamelijke schade als bestuurder niet gedekt is bij een ongeval in fout?

 

Verzekerd als inzittende

De inzittende van een ziekenwagen die betrokken raakt in een verkeersongeluk wordt in verzekeringstermen gezien als een "zwakke weggebruiker".  Dat is goed nieuws. Als iemand dus gewond raakt bij een verkeersongeval, worden de medische kosten automatisch vergoed. Maar hoe zit het dan als een patiënt bijvoorbeeld valt bij het uitstappen van een ziekenwagen? Dan komt de BA Uitbating van First Care tussen. Deze verzekering verzekert de schade die toegebracht is aan derden door een kmo in het kader van diens activiteit. In het geval van First Care slaat deze verzekering dus bijvoorbeeld ook op de lichamelijke schade bij hun klanten, los van verkeersongelukken.

 

Tetris challenge of verzekering challenge?

Herinner je je de tetris challenge nog? Hulpdiensten uit binnen- en buitenland laden uit wat ze allemaal in hun auto zitten hebben en stallen het uit als tetrisblokjes. Dit was een hype die vorig jaar de social media veroverde, en First Care deed maar al te graag mee.
Laten we dit jaar de verzekering challenge lanceren: U laadt uit wat u allemaal aan polissen zitten hebt (want we geven het toe, verzekeringen kunnen ingewikkeld zijn...) en wij zorgen voor een overzichtelijk plan, net als tetrisblokjes, zonder dubbele dekkingen, met goede waarborgen. Doe je mee?