Oostpark kiest voor Baertplan

 

Hieronder zetten we apotheek Oostpark in de kijker. Ieder beroep is verschillend en vraagt aangepaste oplossingen voor de risico's die het met zich meebrengt. Maar éénmaal we over onze gezondheid spreken, voelen we al snel aan dat dit toch een categorie apart is.
We belichten 3 verzekeringen uit het pakket van Oostpark, met name het gebouw, de elektronica en last but not least de beroepsaansprakelijkheid. 

Een beetje achtergrond...

De geschiedenis van Oostpark gaat terug tot in 1985 toen apotheker Ronny Oosterlynck samen met zijn echtgenote Rita Berteloot aan het stationsplein in Roeselare hun apotheek openden. Met de jaren groeide en bloeide de zaak, waardoor Ronny en Rita op zoek moesten naar een nieuwe locatie met meer ruimte en parking, en voorzien van de allermodernste technologieën. Precies 5 jaar geleden, in april 2013, opende de apotheek in de Bruggesteenweg de deuren. Ook een generatiewissel diende zich aan: de zoon van Ronny, Jeroen Oosterlynck en zijn echtgenote Soo Kyung Park, beide apotheker,  zijn ondertussen naast Ronny en Rita de gekende gezichten in de apotheek. Oostpark is trouwe klant van Baertplan, wat niet wil zeggen dat het verzekeringspakket een stabiel gegeven is. De oplossingen die we bieden varieerden mee met de uitbreiding van de zaak, de nieuwe investeringen, de wijzigingen inzake het wetgevend kader voor apothekers, enz. 

Ontdek Oostpark op haar website

 

Gebouw... inhoud en koopwaar

We voerden een inspectie uit om de risico's bij het gebouw alsook de inhoud van het gebouw (meubilair) en de koopwaar (geneesmiddelen, kindervoeding, cosmetica, voedingssupplementen, verzorgingsproducten,...)  correct te kunnen inschatten. Brand & water zijn de boosdoeners van de meeste schades, maar zijn er bijvoorbeeld brandblusapparaten en een nooduitgang aanwezig? Hoe zit het met de automatische deuren in geval van nood? En wat met diefstal in de apotheek, op de parking van een leverancier of bij levering thuis bij een hulpbehoevende klant? Een ander risico is de schade aan koel bewaarde geneesmiddelen (vaccins) bij temperatuursveranderingen (door bijvoorbeeld een kapotte koelkast),...  

Elektronica

Oostpark beschikt over de gebruikelijke toestellen zoals PC, laptop, printer/kopieertoestel, kassa, alarmsysteem, maar ook over een high-tech robot. Deze robot bevindt zich niet in de apotheek zelf, maar in het smalle magazijn ernaast, waar de medicijnen op glazen bladen opgestapeld liggen. Dat magazijn is zeven meter lang en bevat maar liefst elfduizend verpakkingen! De robot kan zich snel tussen de rekken verplaatsen en vindt de gevraagde doosjes moeiteloos. Voor Jeroen en Soo is is het niet meer denkbaar te werken zonder hun robot, dus een verzekering op maat was zeker aan de orde.

Beroepsaansprakelijkheid

Iedereen maakt fouten, maar een klein foutje kan voor een apotheker aanzienlijke gevolgen hebben. Een verzekering van de beroepsaansprakelijkheid is geen verplichte verzekering, maar dus wel sterk aangewezen. De verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid dekt de schade die zou kunnen toegebracht worden aan de klanten in het kader van (para-) medische activiteiten, maar ook los ervan. Denken we maar aan een klant die bijvoorbeeld valt in de apotheek en hiervoor een schadevergoeding (en de nodige medicijnen :)) vraagt.

 

Vrij van kwaaltjes... 

Toch maar liever geen pilletje om uw gemoedsrust op vlak van verzekeringen te garanderen? Of beter gezegd nog: wenst u een verzekeringspakket vrij van kwaaltjes?  
Contacteer ons vandaag!