Optiekpunt kiest voor Baertplan

 

Heleen en Alex van Optiekpunt zijn gepassioneerd en intensief bezig met de uitbouw van hun optiekzaak in hartje Roeselare. Dat ze dat met een gerust gemoed kunnen doen, zonder zich al te veel zorgen te maken over verzekeringskwesties, is voor hen heel belangrijk. Ze kozen dan ook bewust voor Baertplan omdat we met hen meedenken en als partner aan hun zijde staan. 

In deze nieuwsbrief laten we ons oog vallen op 3 verzekeringen uit het pakket van Optiekpunt. Doe uw contactlenzen in, neem uw optische bril, zonnebril of uw monocle, en veel leesplezier!

Een beetje achtergrond...

Heleen Windels en Alex Breemersch startten hun optiekzaak in oktober 2011 in de Jan Mahieustraat in Roeselare. Ze zijn beiden gediplomeerd opticien en optometrist. Na ervaring te hebben opgedaan in de branche, kriebelde het hun droom waar te maken en hun eigen winkel te beginnen. Door de jaren heen is Optiekpunt een referentie geworden in Roeselare, door het zeer ruim aanbod brillen en zonnebrillen van zowel bekende als designer-merken. Een stralende glimlach en een service na verkoop om u tegen te zeggen, maken het plaatje compleet. 

 

Ontdek Optiekpunt

Autoverzekering

Optiekpunt investeerde dit jaar in nieuwe auto's voor de 'ladies' van de zaak: 2 zwarte Mini's met belettering. De BA verzekering is wettelijk verplicht en dekt de schade die Heleen of medewerkster Laura met deze auto aan derden zouden kunnen aanbrengen. Gezien het om nieuwe auto's gaat, werd ook gekozen voor een grote of full omnium. De grote omnium biedt dezelfde dekkingen als een kleine omnium (dit is de schade door brand, (poging tot) diefstal, glasbreuk, natuurkrachten en aanrijding met dieren), maar dekt ook nog de eigen schade. Er werd gekozen om te werken met een "Engelse vrijstelling" van 750 euro, wat betekent dat de vrijstelling wegvalt éénmaal de schadelast hoger is dan 750 euro. Extra troef is het feit dat mogelijke schade aan de belettering ook opgenomen is in de verzekering.

 

Brandverzekering

De brandverzekering biedt bescherming tegen schade aan de winkel, inboedel en stock. Denk daarbij aan schade door brand, maar ook schade door storm, vandalisme, sneeuw, hagel en diefstal. De brandpolis van Optiekpunt wordt op geregelde tijdstippen aangepast aan de groeiende inboedel en stock. Er is ook een clausule in de polis die vermeldt dat de stock groter is in het voorjaar/zomer (denk maar aan de zonnebrillen!) dan in het najaar. Op die manier is Optiekpunt altijd correct verzekerd, maar niet over-verzekerd. Ook bij de verbouwing van de winkel vorig jaar, is Stijn langs geweest om de veranderingen te noteren. Als je onderverzekerd bent, geldt immers het evenredig­heidsbeginsel. Is je bedrijfspand pakweg € 250.000 waard en ben je maar voor € 125.000 verzekerd (de helft dus), dan zal je maar voor de helft van de geleden schade worden vergoed. 

 

BA Uitbating

 De BA uitbating dekt de schade aan anderen (derden) door wat zich voordoet tijdens de uitoefening van de bedrijvigheid van Optiekpunt, ongeacht of dit binnen de winkel of erbuiten gebeurt. Gezien Optiekpunt een drukke zaak is in Roeselare en er veel volk over de vloer komt, is dergelijke verzekering zeker aan te raden (maar niet wettelijk verplicht). Mogelijke situaties zijn bijvoorbeeld: een reclamebord valt op een voorbijganger waardoor die gekwetst raakt of een klant valt in de winkel omdat de vloer net gedweild werd. 

 

Het leven door een roze bril?

Iedereen kan eens tegenslag hebben en juist daarom is het belangrijk goed verzekerd te zijn zoals Optiekpunt. Dat betekent niet alleen correct verzekerd zijn (de nodige waarborgen tegen de correcte premie), maar ook beroep doen op een makelaar die voor u klaarstaat. Kortom, het leven door een roze bril! :) Wilt u dit ook? Geef ons een seintje!