Rita, Joris en Mieke kiezen voor Baertplan

 

Rechtsbijstandverzekering

Het leven loopt niet altijd zoals je het wil. Plots is er een ongeluk, een contractueel geschil, een juridische discussie. Een bezoeker beschadigt per ongeluk je nieuwe en dure sofa. De handtas die je bestelde via het internet, blijkt namaak te zijn. Je aannemer voert gebrekkige werken uit aan je huis. De gemeente wijzigt plots het subsidiereglement, waardoor je niet langer de beloofde premie krijgt. De liefde is over, je huwelijk is voorbij en je vraagt de echtscheiding aan... Aan voorbeelden geen gebrek! 

Hoe los je het op?
Wij kunnen je met raad en daad bijstaan: we voorzien polissen op maat van elk individu. Dit kan gaan van bescherming in het verkeer, als bestuurder van een voertuig, als passagier, als voetganger, fietser, ... Maar evengoed bescherming in je privéleven, als lid van een gezin, als eigenaar van een woning, als werknemer, als consument, ... En ook voor bedrijven bieden we tal van oplossingen.

Hieronder beschrijven we kort 3 cases, die we als kantoor het afgelopen jaar in goede banen hebben geleid.  Het doet je beslist eens stilstaan bij het nut van een rechtsbijstandverzekering. We gebruiken fictieve namen.

Rita had een verkeersongeluk

Rita werd, bij het oversteken van een straat, op het zebrapad aangereden door een roekeloze chauffeur. Ze lag ruime tijd op intensieve zorgen voor medische behandeling, nadien volgde een zware revalidatie. Rita kreeg in totaal 18.000 EUR ofwel 8.000 EUR méér vergoeding dan wat de tegenpartij zinnens was te betalen. 

 

Joris had bedrijfsschade

Bij graafwerken in de straat werd een elektriciteitskabel geraakt. Het bedrijf van Joris lag een hele dag plat en de aanzienlijke voorraden in de koelruimtes werden ongeschikt voor verkoop. Wij becijferden de schade en onderhandelden met de tegenpartij. Joris was opgelucht toen hij 20.000 EUR ontving, wat overeen kwam met de geleden schade.

 

Mieke had brute pech

Tijdens één van de voorjaarsstormen waaide een boom in Miekes tuin om. Deze viel jammergenoeg op de auto en tuinhek van haar buren. Mieke werd door haar buren aansprakelijk gesteld voor hun geleden schade. Wij stelden voor haar een advocaat aan om haar in de rechtbank te verdedigen. Kostprijs: 2.500 EUR.

 

Meer info?

Juridische conflicten komen steeds vaker voor. Ook de wetgeving wordt steeds complexer. Kunnen rekenen op professionele hulp die je het hele conflict bijstaat, is daarom super belangrijk! Vanaf dit jaar heb je trouwens recht op een belastingvermindering tot 124 EUR op de betaalde premie. Wil je meer info over een rechtsbijstandverzekering, check zeker eens de websites van DAS en Euromex. Of contacteer ons