VZW Victor kiest voor Baertplan

 

De Roeselaarse vzw Victor organiseert thuisbegeleiding voor personen met autisme, zowel kinderen als volwassenen, in de provincie West-Vlaanderen. Naast thuisbegeleiding kan je ook bij de vzw terecht voor infoavonden, begeleidingstrajecten, allerhande acties, verhelderende nieuwsbrieven en vooral een luisterend oor rond het thema autisme. De naam Victor verwijst naar het Latijnse “overwinnaar”: hij die leert leven met zijn autisme, kan overwinnaar genoemd worden. De thuisbegeleider kan de persoon met autisme en het gezin begeleiden in de richting van deze overwinning. 
(Op de foto zien we Stien Peeters, directeur)  

foto van Stefaan Beel uit het Nieuwsblad van 26/11/2020

Ontdek Vzw Victor op hun website en leuke facebookpagina!

Hieronder een beetje uitleg bij 3 verzekeringen van vzw Victor.

 

ABR - alle bouwplaats risico's

Op dit moment is de vzw gehuisvest op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt, maar tegen januari 2022 willen ze verhuizen naar de Ieperstraat, waar ze het oude gebouw De Eekhoorn gekocht hebben. Om het bestaande gebouw aan te passen aan de noden van hedendaagse begeleiding is een grote verbouwing gepland. Verbouwingen kunnen de nodige kopzorgen veroorzaken waardoor het onderschrijven van een ABR polis (alle bouwplaats risico’s) geen overbodige luxe is. Bij schadegevallen op de werf of bij aanpalende gebouwen is het niet altijd duidelijk welke partij aangesproken moet worden. Wie van de verschillende aannemers heeft de schade veroorzaakt? Om discussies te vermijden is een ABR polis ideaal voor elke nieuwbouw of grote verbouwing.

 

 

Fietsverzekering voor medewerkers 

Voor de ondersteuning van gezinnen thuis, één van de kerntaken van vzw Victor, zijn de medewerkers vaak onderweg over de hele provincie. Meestal met de auto, maar indien mogelijk met de fiets. Om de medewerkers te beschermen tijdens deze verplaatsingen werd een verzekering omnium opdrachten afgesloten. Deze is niet enkel van toepassing voor mogelijke schade aan auto’s maar ook aan (elektrische) fietsen, moto’s en/of bromfietsen. (En de arbeidsongevallen verzekering komt tussen bij lichamelijke schade.)

 

Ongevallenverzekering voor vrijwilligers

Inderdaad, een arbeidsongevallen verzekering is een wettelijk verplichte verzekering om je werknemers te beschermen tegen eventuele arbeidsongevallen. Vzw Victor kan naast een enthousiaste groep medewerkers (gelukkig!) ook rekenen op de hulp van vele vrijwilligers. De meeste schadegevallen in het vrijwilligerswerk gaan om lichamelijke ongevallen. Hoewel er geen verplichting rust op de organisatie om een ongevallenverzekering voor de vrijwilligers af te sluiten, zijn toch alle vrijwilligers verzekerd bij vzw Victor.

 

Meer info?

Wil je meer info over bovenstaande verzekeringsoplossingen? Of heb je suggesties of bedenkingen? Of kunnen we je helpen met een vrijblijvende analyse van jouw verzekeringen? Contacteer ons

 

Of doet vzw Victor jouw hart sneller slaan?
De coronacrisis hakt ook in op de werking van de vzw. Het aantal acties ten voordele van goede doelen is de voorbije maanden aanzienlijk geslonken. “We moeten de tering naar de nering zetten,” vertelt Stien Peeters, directeur van de vzw Victor, "zeker met de nieuwbouw die eraan zit te komen..." Een gift of actie ten voordele van de vzw worden met open armen onthaald. Contacteer vzw Victor voor meer info.